Vox populi

голос Божий…

Секретар глави УПЦ архієпископ Олександр: митрополит Володимир «фактично був відсторонений від права участі у Синоді»


Секретар Предстоятеля УПЦ митрополита Володимира архієпископ Олександр (Драбинко), який брав участь в останньому засіданні Синоду УПЦ, що викликав багато суперечок в церковному і світському середовищі, підтвердив в інтерв’ю телеканалу ТСН неоднозначність ситуації.

Як повідомляє ТСН, слова митрополита Володимира переказав його особистий секретар. «Неоднозначно це рішення сприймає сам митрополит Володимир, оскільки фактично він був відсторонений від права участі у Синоді», — сказав архієпископ з найближчого оточення Предстоятеля УПЦ.

Як відомо, на останньому Синоді, що відбувся 26 січня під головуванням митрополита Одеського Агафангела, архієпископа Олександра було усунуто з посади настоятеля Воскресенського кафедрального собору УПЦ, а також позбавлено участі у комісії з тимчасового керівництва Київською єпархією (комісію ліквідовано).

Разом з тим керуючий справами УПЦ архієпископ Митрофан, коментуючи ситуацію, повідомив:«Якщо Блаженніший буде незгідний з якимись рішеннями Синоду, коли він у повній мірі повернеться до виконання обов’язків Предстоятеля Української Православної Церкви, він має право подати ці рішення на повторний розгляд, і тільки тоді вони будуть змінені, якщо буде така потреба. А наразі всі рішення Священного Синоду, який відбувся 26 січня, є дійсними і обов’язковими до виконання всім, кого вони стосуються».
http://www.religion.in.ua/news/ukrainian_news/14337-sekretar-glavi-upc-arxiyepiskop-oleksandr-mitropolit-volodimir-faktichno-buv-vidstoronenij-vid-prava-uchasti-u-sinodi.html


Leave a Comment